Magnette werd dinsdag aangesteld als federaal informateur door koning Filip. Op een persconferentie heeft hij zijn werkwijze uit de doeken gedaan.
Volledig scherm
Magnette werd dinsdag aangesteld als federaal informateur door koning Filip. Op een persconferentie heeft hij zijn werkwijze uit de doeken gedaan. © BELGA

Informateur Magnette gaat met tien partijen aan tafel: “Eerst inhoud, dan coalitie”

RegeringsonderhandelingenPaul Magnette (PS), die dinsdag door de koning tot informateur is benoemd, gaat de komende dagen met tien partijen praten. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in de Kamer. Magnette wil eerst de grote uitdagingen van ons land vastleggen en overeenkomsten zoeken tussen de partijen.

162 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    herman cohen, zijn dat nu juist de groepen die voor werkgelegenheid zorgen, uitgezonderd aandeelhouders die rapen de centen op, ook de vele kleine aandeelhouders die links stemmen. Is er één communistisch land waar de bevolking er beter van geworden is, ik denk het niet, hun hardvochtige leiders wel. Iemand zal de rekening betalen en ik denk de grote middenklasse. Solidariteit moet, maar daar tegenover staat ook respect en verantwoordelijkheid waarden en normen en dat ontbreekt dikwijls.
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    Vlamingen verder melken en alles is in orde maken dat ze nog meer betalen en zwijgen en de Vlaamse politiekers planten mes in rug van Vlamingen nog 180jaar bij als kan dit moen men bedriegen van eigen volk eerst
  • kamiel De Vleeschouwer

    4 jaar geleden
    Bijna 3/4 van de Vlamingen stemt rechts, centrum of centrumrechts. Toch een duidelijk signaal. Als nu Groen en SP de Vlaamse vertegenwoordigers worden in de door walen gevormde regering, dan zijn we goed af. Filip heeft nu ook kleur bekend, liever een waals linkse demagoog aan het roer en het koningshuis veilig stellen. Terug naar af. Als CD&V of VLD happen dan is dat euthanasie en stemmen voor het VB. Goed bezig België.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Op dat grootste begrotingstekort in eurozone (11 miljard) wil de PS er nog eens 8 miljard aan toevoegen ! "We moeten vertrekken vanuit de uitdagingen voor ons land" zegt Magnette dan zonder blozen. Die moet serieus rekenen op de gulle bijdrage van De Clercq's binnen de Vlaamse trado-partijen om zijn kiezersbeloften door het strot van Vlaanderen te duwen.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Magnette en inhoud, het zullen korte vergaderingen worden. Het enige waar hij aan denkt zijn de transfers van Vlaams geld en wie daar de ogen wil voor sluiten, met dank dan voor een postje, nietwaar mevrouw Rutten.
  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    55

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.