Magnette werd dinsdag aangesteld als federaal informateur door koning Filip. Op een persconferentie heeft hij zijn werkwijze uit de doeken gedaan.
Volledig scherm
Magnette werd dinsdag aangesteld als federaal informateur door koning Filip. Op een persconferentie heeft hij zijn werkwijze uit de doeken gedaan. © BELGA

Informateur Magnette gaat met tien partijen aan tafel: “Eerst inhoud, dan coalitie”

RegeringsonderhandelingenPaul Magnette (PS), die dinsdag door de koning tot informateur is benoemd, gaat de komende dagen met tien partijen praten. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in de Kamer. Magnette wil eerst de grote uitdagingen van ons land vastleggen en overeenkomsten zoeken tussen de partijen.

162 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    herman cohen, zijn dat nu juist de groepen die voor werkgelegenheid zorgen, uitgezonderd aandeelhouders die rapen de centen op, ook de vele kleine aandeelhouders die links stemmen. Is er één communistisch land waar de bevolking er beter van geworden is, ik denk het niet, hun hardvochtige leiders wel. Iemand zal de rekening betalen en ik denk de grote middenklasse. Solidariteit moet, maar daar tegenover staat ook respect en verantwoordelijkheid waarden en normen en dat ontbreekt dikwijls.
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    Vlamingen verder melken en alles is in orde maken dat ze nog meer betalen en zwijgen en de Vlaamse politiekers planten mes in rug van Vlamingen nog 180jaar bij als kan dit moen men bedriegen van eigen volk eerst
  • kamiel De Vleeschouwer

    4 jaar geleden
    Bijna 3/4 van de Vlamingen stemt rechts, centrum of centrumrechts. Toch een duidelijk signaal. Als nu Groen en SP de Vlaamse vertegenwoordigers worden in de door walen gevormde regering, dan zijn we goed af. Filip heeft nu ook kleur bekend, liever een waals linkse demagoog aan het roer en het koningshuis veilig stellen. Terug naar af. Als CD&V of VLD happen dan is dat euthanasie en stemmen voor het VB. Goed bezig België.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Op dat grootste begrotingstekort in eurozone (11 miljard) wil de PS er nog eens 8 miljard aan toevoegen ! "We moeten vertrekken vanuit de uitdagingen voor ons land" zegt Magnette dan zonder blozen. Die moet serieus rekenen op de gulle bijdrage van De Clercq's binnen de Vlaamse trado-partijen om zijn kiezersbeloften door het strot van Vlaanderen te duwen.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Magnette en inhoud, het zullen korte vergaderingen worden. Het enige waar hij aan denkt zijn de transfers van Vlaams geld en wie daar de ogen wil voor sluiten, met dank dan voor een postje, nietwaar mevrouw Rutten.