Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © REUTERS

België heeft grootste begrotingstekort in eurozone

In 2020 stevent het begrotingstekort in België af op 2,3 procent van het bruto binnenlands product. Dat heeft de Europese Commissie geraamd in haar economische herfstprognoses. Ons land is daarmee, samen met Italië, de slechtste leerling in de hele eurozone. “Dit toont nog maar eens de absolute noodzaak om zo snel mogelijk een regering met volheid van bevoegdheden op poten te zetten”, reageert minister van Begroting in de regering van lopende zaken David Clarinval. “Er is genoeg tijd verloren.”

196 reacties

  • Patrick Somers

    4 jaar geleden
    Zolang er geen capabele regeringsleiders worden aangesteld en niet altijd de zelfde pummels die het mooie weer spelen met hun onkunde zal het alleen maar erger worden. Gooi heel die regering er af en zet er een groepje bekwame experts aan en voor grote beslissingen een volksreferendum inlassen
  • Nawara nawashi

    4 jaar geleden
    Wat kosten die vreemdelingen ?. Asielzoekers moeten net zoals ouderen betalen voor opvang. Ik betaal voor mijn oudere moeder 1950 euro per maand. Wel asielzoekers moeten dat ook betalen, of is mijn moeder soms minder?
  • Jan Verstrepen

    4 jaar geleden
    Veel te veel regeringen, veel te veel postje pakkers tussen de politici en een partij de heel het land om zeep helpt NVA ten koste van de toekomst van heel het land.
  • Roy Coocks

    4 jaar geleden
    Maar dat wordt dan weer ruim gecompenseerd door de hoogste belastingen en de laagste pensioenen, 2 koningen en 2 koninginnen, een hoop regeringen en een legioen volslagen incompetente zakkenvullers.
  • kevin vercruysse

    4 jaar geleden
    Loon afpakken tot er een regering is. En da geld in de begroting stoppen. Zal wel vlug een regering gevormd worden