Voor eens en altijd: zo maak je het perfecte stoofpotje met konijn en bier
Konijn is net als stoofvlees of waterzooi een oer-Vlaamse klassieker. Je kan hem bereiden met pruimen of krieken, maar deze variant met bruin bier en peren is ook een topper. Heerlijk herfstig!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 parkkonijn, in stukken
3 el bloem
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 wortelen, geschild & in plakjes van 1 cm
enkele takjes tijm
1 l bruin bier Archivist
1/2 blokje runderbouillon + 250 ml heet water (opgelost)
4 el mosterd
2 el bruine suiker
400 g krielaardappelen
2 peren, geschild & in kwartjes
50 g rozijnen
scheutje whisky
boter
peper en zout
Zo maak je het :
1. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met een eetlepel bloem. Bak de stukken konijn rondom goudbruin in hete boter. Voeg de uien, de look, de wortelen en de tijm toe en laat 5 minuten stoven.
2. Blus met het bier en de bouillon en schraap het aanbaksel los. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de mosterd, 1 eetlepel bruine suiker, de rozijnen en de rest van de bloem toe. Roer goed onder elkaar en laat 2 uur afgedekt sudderen.
3. Halveer de krieltjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak de stukken peer in boter goudbruin. Bestrooi met de resterende suiker en laat lichtjes karameliseren. Blus de peren met de whisky en laat de alcohol verdampen. Schep het stoofpotje in de borden en serveer met de krieltjes en de gebakken peertjes.
Fan van stoofpotjes? Probeer dan ook dit stoofpotje van boerenworst.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gouden Giro
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
Zonnepanelen maken je deels onafhankelijk van de volatiele energieprijzen, zijn goed voor het milieu én je verdient ze op termijn terug. Heb je er nog geen op je dak liggen, maar wil je wel graag op de groene kar springen? Of wil je je bestaande exemplaren vervangen? Bouwsite Livios vroeg aan zonnepanelenexpert David Houthoofd van Energy Protect waarop je moet letten bij het vergelijken van offertes. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerronny cuypers