Direct naar artikelinhoud
Kazerne Dossin

Christophe Busch moet meteen opstappen bij Kazerne Dossin

Christophe Busch moet meteen opstappen bij Kazerne Dossin
Beeld Tim Dirven

Christophe Busch moet onmiddellijk opstappen als algemeen directeur van Kazerne Dossin. Dat heeft de raad van bestuur beslist, meldt De Standaard.

Busch kondigde maandag aan dat hij vertrekt bij de Dossinkazerne vanwege zijn moeilijke relatie met de raad van bestuur, die volgens hem ‘de ruimte tot verbinding telkens weer inperkte en uitholde’. Bedoeling was dat hij nog enkele maanden zou aanblijven, in een soort overgangsperiode. Maar daar besliste de raad van bestuur dus anders over.

Busch was sinds 2012 als operationeel directeur aan de slag in het Mechelse museum over de Holocaust en mensenrechten. Sinds 2016 bekleedde hij er de functie van algemeen directeur.

Maar Busch zat duidelijk niet meer op dezelfde lijn als het bestuur, schreef hij in zijn afscheidsbrief. “Helaas moest ik vaststellen dat het bestuur van de organisatie deze ruimte tot verbinding telkens weer inperkte en uitholde. Dit frequent in een communicatiestijl die niet langer te verzoenen is met mijn visie op leiderschap. Als eerste tracht je dit systeem constructief om te buigen, als laatste kom je terecht bij de eigen ethiek en moet je handelen.”