Meer dan 10.000 beha’s verzameld voor actie “Vrouwen ondersteunen vrouwen”

© ddi

In een week zijn meer dan 10.000 beha’s binnengebracht bij 72 lingeriewinkels voor de actie “Vrouwen ondersteunen vrouwen”. Dat melden de organisatoren, Fedelin, de sectororganisatie van lingeriespeciaalzaken, en Oxfam donderdag. De beha’s zullen verdeeld worden via de winkels van Oxfam aan een lagere prijs om op die manier vrouwen te ondersteunen die moeilijker toegang hebben tot kwaliteitsvolle beha’s.

jvh

“Nieuwe, kwaliteitsvolle beha’s zijn voor veel vrouwen vandaag jammer genoeg een luxe die minder betaalbaar is. Kwaliteitsvolle beha’s dragen niet enkel bij tot het comfort en de gezondheid, maar leiden ook vaak tot een beter zelfbeeld bij vrouwen”, aldus de organisatoren. Door de actie kan Oxfam de ingezamelde beha’s aan een lage prijs aanbieden zodat alle vrouwen de kans krijgen om kwaliteitsvolle beha’s te dragen.

Frédéric Van Hauteghem, marketingverantwoordelijke tweedehands van Oxfam, geeft aan dat de vraag naar kwalitatief ondergoed groot is: “Het valt op dat ondergoed dat bij ons wordt binnengebracht, als het ware de deur uit vliegt. Veel vrouwen kunnen zich jammer genoeg geen nieuwe kwalitatieve lingerie veroorloven.” Die vaststelling hebben de organisatoren gecombineerd met de resultaten uit een onderzoek, waaruit bleek dat vrouwen gemiddeld drie beha’s in hun kast hebben liggen die ze niet meer dragen. “Hiermee kunnen wij dus heel wat vrouwen gelukkig maken. Bovendien financiert de opbrengst van de verkochte spullen humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd en helpt Oxfam-Solidariteit zo druk uitoefenen op het beleid”, aldus Van Hauteghem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen