Dader Ridouan kwam in een hoodie naar de reconstructie.
Volledig scherm
Dader Ridouan kwam in een hoodie naar de reconstructie. © Florian Van Eenoo

Zus van Jill hoopte glimp van dader op te vangen tijdens reconstructie: “Hij wordt goed beschermd”

De 39-jarige Ridouan O. toont vandaag tijdens de reconstructie hoe hij Jill Himpe (36) dinsdag in Aalbeke om het leven bracht. Tijdens de wedersamenstelling ontstond opheffing toen de zus van Jill begon te roepen naar de dader. De vrouw werd naar de combi begeleid, maar mocht nadien opnieuw beschikken. Een andere zus van het slachtoffer getuigt waarom ze er vandaag koste wat kost bij wilde zijn. “Ik had gehoopt om een glimp van hem op te vangen. Dat is niet gelukt, omdat hij erg goed wordt beschermd”, klinkt het.

6 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Het gerecht heeft gefaald. Eens te meer.
  • Jan Verstrepen

    4 jaar geleden
    Misdadigers worden hier altijd goed bescherm alleen de slachtoffers mogen hun plan trekken.
  • Patrick Verbelen

    4 jaar geleden
    Om zulke smeerlappen te beschermen hebben ze ineens wel de middelen, volk en tijd. De omgekeerde wereld, terwijl de slachtoffers al maanden om hulp schreeuwden en aan hun lot overgelaten werden, gisteren, vandaag en morgen.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Het is blijkbaar nog altijd niet geweten dat justitie er is om de misdadigers uit de wind te zetten. Die zijn nu al aan het uitzoeken hoe ze hem kunnen sparen en zo snel mogelijk opnieuw de mogelijk bieden om te .... Hij moet wel zorgen dat ze niet denken dat hij gaat vluchten. Die zus moet niet ongerust zijn dat zij die kerel niet te zien krijgt. Als dat onderzoek binnen een paar maand rond is, wordt die kerel vrijgelaten gedurende jaren tot aan zijn proces. Die komt haar vrij nog uitlachen.
  • Germain De Block

    4 jaar geleden
    Het crapuul word in belgie altijd beter gepamperd dan de slachtoffers met dank aan geens en co.