Asma Fawzi Muhammad al-Qubaysi, een vrouw van de gedode IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.
Volledig scherm
Asma Fawzi Muhammad al-Qubaysi, een vrouw van de gedode IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. © AP

Vrouw van al-Baghdadi spreekt. “Heel wat informatie gegeven over werkwijze IS”

Een van de vrouwen van de omgekomen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi, die door Turkije werd gearresteerd, heeft "heel wat informatie" gegeven over de terroristische organisatie. Dat zeggen de Turkse autoriteiten vandaag. 

31 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De Turkse veiligheidsdiensten kunnen woorden in haar mond leggen ... de vrije pers zal het nooit weten want die bestaat niet meer.
  • Jean-Luc BARRA

    4 jaar geleden
    Zal wel. Gezien haar leeftijd in hun cultuur de laatste in de pikorde. Dan maar eender wat uitkramen om zich interessant te maken.
  • Saadia Sellak

    4 jaar geleden
    In de Arabische cultuur van het Midden Oosten zijn vrouwen nauwelijks op de hoogte van mannenzaken. Aan haar ogen en gezicht te zien, lijkt zij me meer een vrouw die geïsoleerd en in beperkte vrijheid leefde. Turkije gebruikt haar om de nodige propaganda te verkondigen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Turkije wil zijn gezicht wat redden. Nu blijkt dat de kalief al geruime tijd op enkele kilometers van hun grens zat. Overal zien ze vermeende Koerdische terroristen. Maar een grote groep IS terroristen met hun leider op enkele kilometer van hun grens niet. Was hun veilige zone een middel om hem te beschermen en een nieuwe start te geven?
  • Daniël Baeten

    4 jaar geleden
    En die moeten we geloven. Die wat ze op ons willen los laten.