Direct naar artikelinhoud
Media

Elke Pattyn wordt nieuwe woordvoerder van premier Sophie Wilmès

Elke Pattyn.Beeld De Stem Van Vlaanderen

Voormalig VTM-nieuwsanker Elke Pattyn is de nieuwe woordvoerder van premier Sophie Wilmès (MR). Pattyn moest halverwege september de VTM-nieuwsdienst verlaten.

Officieel begint Elke Pattyn volgende dinsdag aan haar job als woordvoerder van Sophie Wilmès, in de praktijk is ze nu al aan de slag. “Het is allemaal erg snel gegaan”, zegt Pattyn aan de telefoon, toen ze net een meeting verliet. “Ik heb de vraag pas enkele dagen geleden gekregen.” 

Hard getwijfeld heeft ze naar eigen zeggen niet om de journalistiek in te ruilen voor een job in de politiek. “Dit leek me vooral een geweldige opportuniteit. Ik vind het ook belangrijk en waardevol dat ik deze job kan doen bij de eerste vrouwelijke premier van ons land.” 

Wilmès volgde tien dagen geleden Charles Michel op als premier van de regering in lopende zaken. 

VTM-nieuwsdienst

Pattyn is al de tweede journalist van de VTM-nieuwsdienst die woordvoerder wordt van een MR-premier. In 2014 stapte Barend Leyts op als journalist bij VTM om woordvoerder van premier Charles Michel (MR) te worden.

Pattyn was tot midden september nog aan de slag als anker op de VTM-nieuwsdienst. De samenwerking werd na vijftien jaar stopgezet. Officieel in onderling overleg, maar op de redactievloer werd gewezen naar de crisis die een jaar geleden op de nieuwsredactie losbarstte. Vanop het mailadres van Pattyn werd in naam van dertien journalisten een mail naar de directie gestuurd waarin ze hun bezorgdheid uitten over het krimpende belang en de geloofwaardigheid van VTM Nieuws

Daarna brak een discussie los op de redactie, waardoor hoofdredacteur Nicolas Lataire in eerste instantie moest vertrekken, om enkele dagen later weer opgevist te worden.