Paul Magnette
Volledig scherm
Paul Magnette © Photo News

Magnette citeert Lao Tsé. Wie is deze Chinese filosoof en welke wijsheden komen nog van hem?

De koning stuurde dinsdag PS-voorzitter Paul Magnette het veld in als informateur. Hij zal de komende dagen met tien partijen praten. Tijdens een persconferentie in de Kamer citeerde Magnette de Chinese filosoof Lao Tsé. “Wie niet probeert, vergist zich maar één keer”, luidde het. Wie is de Chinese wijsgeer die door Magnette werd geciteerd? En welke wijsheden komen nog van hem? Wij maakten een kort overzicht. 

17 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een man die duizenden jaren geleden wijzer was dan onze huidige hele politieke kaste samen. Flower power en provo bewegingen kenden de Chinezen trouwens ook al lang voor Christus. Bij de oudste Griekse grote filosofen waren er die gewoon schaapherder of worstenmaker waren. Zou het dan toch waar zijn dat de mensheid in de tijd dommer wordt zoals sommige wetenschappers beweren.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Twee mensen, De Wever en Magnette .die de filosofie omarmen en elkaar niet willen begrijpen. De ene houdt het bij Latijnse citaten en de andere bij Chinese wijsheden. Er bestaat echter ook de nuchtere " boerenwijsheid" in heikele gevallen. Deze werd destijds toegepast door een groot staatsman Achille Van Acker. Zijn mantra was: Het is zoals het is. En hij vormde een regering.
  • ANN LIMBOS

    4 jaar geleden
    Citeren kan iedereen, zelfs de grootste onnozelaar.
  • Frank Kerstens

    4 jaar geleden
    Ik stel voor dat hij dan maar naar China gaat wonen. Zijn oogjes zullen opengaan!!
  • niki peeters

    4 jaar geleden
    BDW die romeinse keizers en griekse filosofen citeert, magnette die Lao Tsé citeert, enz. Wanneer ze eens zelf eens zelf uits intelligent uitvinden zou het pas indrukwekkend zijn ipv de papegaai uit te hangen...