Vincent Van Quickenborne, Open Vld-Kamerlid en burgemeester van Kortrijk.
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne, Open Vld-Kamerlid en burgemeester van Kortrijk. © Photo News

Van Quickenborne wil meer tolerantie tegenover dronken fietsers: “Geen straf voor wie geen tekenen van dronkenschap vertoont”

Open Vld wil fietsers die betrapt worden op rijden onder invloed van alcohol minder streng bestraffen. Wie te veel op heeft, maar geen tekenen van dronkenschap vertoont, zou volgens Kamerlid Vincent Van Quickenborne zelfs niet bestraft moeten worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

39 reacties

  • joachim albert

    4 jaar geleden
    Er staat wel dat de fietser geen uiterlijke tekenen van dronkenschap mag vertonen. Het blijft nog altijd strafbaar. Mensen die 4-5 pintjes hebben gedronken en nog goed zijn, die kunnen dan zonder schrik naar huis fietsen. Lees het artikel goed vooraleer u reageert.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Zeer zeker niet en zeker niet met de massale opkomst van E fietsen
  • Wouter Beyen

    4 jaar geleden
    Politieagent laten inschatten geeft altijd discussie. Andere limiet voor fietsers vastleggen, bv 0,8 en 1,3 promille en zelfde straffen als voor bestuurders motorvoertuig met limieten 0,5 en 0,8 promille.
  • Raoul Hoylaerts

    4 jaar geleden
    voor de auto ook dan?op de openbare weg is iedereen weggebruiker.reglementen op maat zeker?een reglement voor iedereen hetzelfde bestaat hier niet.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    en wat als het een elektrische fiets is...of zelfs een speedelec..gaan we hier ook differentiëren ???