Stoverij van hert met mosterdsaus

door
Bruno
Leestijd 1 min.

  • Snijd de wortels en uien in stukken van 1/1 cm.
  • Doe het vlees in een kookpot samen met de gesneden groenten, de rode
  • wijn, de kruiden en de olijfolie. Kruid af met peper en zout.

  • Bedek met huishoudfolie en zet het deksel op de pot.
  • Bewaar een nacht in de koelkast.
  • De volgende dag:
  • • Giet het vlees af en bewaar de marinade.

    • Smelt de boter in een grote kookpot en bak het vlees bruin.

    • Blus het vlees met de marinade.

    • Voeg de wildfond toe.

    • Werk af met de bessengelei.

    • Breng 2 uur zachtjes aan de kook en roer regelmatig.

    • Wanneer het vlees gaar is – als het uit elkaar valt – voeg beetje bij beetje de mosterd en verse room toe.

    • Laat nog 15 minuten sudderen (laag vuur) om de saus te binden.

    • Breng zo nodig op smaak en verwijder de tijm en laurierblaadjes.

    • Voeg gebakken champignons aan de saus toe. (optioneel)

  • Dien op met aardappelkroketten of stoemp met knolselderij en een lekker glaasje Bourgogne.
  • Bereidingstijd: 11u

    ...of bespaar tijd in de keuken en kom deze en vele andere wildsuggesties ontdekken bij Lunch Garden! Smakelijk!