ANP
Volledig scherm
© ANP

Enorme verschillen in inschrijving­staks tussen gewesten: dezelfde auto kan duizenden euro’s meer kosten

In onze gewesten gelden heel andere criteria voor het bepalen van de inschrijvingstaks of BIV van een wagen. Uit de test die de VRT-redactie deed blijkt dat je voor een milieuvriendelijke hybride gezinswagen in het Brussels Gewest maar liefst 4.957 euro BIV betaalt en voor diezelfde wagen in Vlaanderen 0 euro.

127 reacties

  • christopher toledo

    4 jaar geleden
    Mss iets om aan te halen in “ make Belgium great again
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    In Brussel en Wallonië hebben ze gelijk. Dikke hybrides zijn allesbehalve spaarzaam en milieuvriendelijk. je rijdt 20% elektrisch en 80 % met emmers brandstofverbruik om die zware dingen vooruit te krijgen.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mr Statham, ik moet regelmatig 3,5ton trekken, ik heb hiervoor een 3l nissan diesel die 15l/100km verbruikt, en een Toyota Tundra 5.7 die 18l/100km lpg verbruikt, ge moogt kiezen achter welke uitlaat ge eens wilt zitten, ik ben er zeker van dat ge de 5.7 gaat nemen, er is hier enkel waterdamp waarneembaar. Met uw 1500 moet ik het zeker niet proberen. En een bedrijf betaalt al voldoende andere belastingen, vb op iedere elektro motor betaal ik belastingen, en daar komen geen uitlaatgassen uit.
  • Patrick Schaumans

    4 jaar geleden
    Als u ook vindt dat u niet meer de volle jaarlijkse rijtend hoeft te betalen als u de grote steden niet meer in mag, reageer dan want ik vind dat ook hier er geen gelijkheid is voor alle belgen
  • Paul Sempels

    4 jaar geleden
    IK wil een regering voor mijn provincie en het probleem is opgelost, volgens de walen althans