Verhuurders willen geen zware renovatiekosten meer maken en verkopen daarom liever hun huis.
Volledig scherm
Verhuurders willen geen zware renovatiekosten meer maken en verkopen daarom liever hun huis. © RV

Verhuurders verkopen nog snel woning voor nieuwe regels van kracht worden

Woon.Vastgoedmakelaars krijgen opvallend veel verhuurders over de vloer die hun pand zo snel mogelijk willen verkopen. Reden? De nieuwe regels die vanaf 1 januari gelden. Dan moeten huurwoningen beschikken over dubbele beglazing, dakisolatie en rookmelders. Het gaat om ingrepen die al gauw tienduizenden euro’s kunnen kosten.

52 reacties

  • Nancy Minnaert

    4 jaar geleden
    Mijn zoon en ik hebben geen last van 2020”,... de verhuurwoningen of appartementen zijn in orde,... rookmelders al 5 jaar geleden geïnstalleerd bij de huurders.... En zo maakt 2020 gewoon rustig zijn intreden ,.... echt niet zo moeilijk! De parameter, onze parameter: “ Zouden wij er zelf willen wonen?” Ja? Dan verhuren we het, Nee? Kopen we het niet aan om te laten renderen! Simpele eerlijkheid! En voor de rest is dit nog steeds de beste investering met een leuk contact met de huurders!
  • Maria Arens

    4 jaar geleden
    De enige melkers die er bestaan zijn banken, en politici met hun allerlei onbetaalbare nieuwe regelingen om de kassa op te drijven. Eigenaars zijn geen multimiljoenairs, wij betalen de bank met veel intrest, maar dankzij ons bestaan huurwoningen, of huurt u liever van de sociale diensten?
  • Fons Dewaele

    4 jaar geleden
    Dus als ik het artikel goed interpreteer, zijn de woningen dat nu verhuurd worden niet in orde qua isolatie. Verhuurd met enkele beglazing, dank niet geisoleerd, Enz... En worden nu snel van de hand gedaan, na uitmelken van de huurders. Zo zie ik het nu, of dit werkelijk zo is, is een andere vraag
  • Gerarda De fleurquin

    4 jaar geleden
    men moet de goede verhuurders niet gelijkstellen met de slechte ken mensen die hun eigendom al 30 jaar verhuren aan de dezelfde huurders ( die hun appartement goed onderhouden) indien er kosten zijn slaan die de handen in elkaar de verhuurder betaald het materiaal de huurder installeert de huur gaat niet omhoog iedereen content
  • Pieter smit

    4 jaar geleden
    Helaas gaat de prijs niet dalen, zelfs niet met een hoger aanbod, dat zijn de sprookjes die de immo kantoren de mensen wijsmaken.