Premier Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès (MR). © BELGA

Sophie Wilmès: MR wil regeren met partijen met “positief project” (en confederalisme hoort daar niet bij)

De Franstalige liberalen van MR zijn bereid om in een regering te stappen met al wie werkt aan een "positief project". Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd in De Ochtend op Radio 1. Dat positief verhaal legt de focus vooral op het socio-economische en niet op confederalisme, zoals de N-VA dat wil. Maar niets houdt die partij tegen “om te beslissen de echte dringendheden van ons land aan te pakken”, aldus Wilmès nog.

23 reacties

  • chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    We hebben te maken met een gigantische cultuurkloof, België bestaat niet. Gelijkaardige problemen vragen een andere aanpak. Ik ben voor een aangepaste aanpak per gewest, met behoud van solidariteit maar een duidelijke responsabilisering en geen ongelimiteerde transfers. Is dat niet bespreekbaar? Dan geen belastingen meer betalen.
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    alles moet blijven zoals de laaste 120jaar en Vlamingen zijn en blijven tweederangsburgers is dit duidelijk betalen en zwijgen ce clair
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Méér eigen beleid met méér eigen middelen is nu aan de orde Mw Wilmès, u moet begrijpen dat dit land in gevaar bevindt. U bent vandaag premier van alle Belgen en U weet zeer goed hoe regio’s en gewesten gestemd hebben. Wij Vlamingen zijn géén Nazi’s, wat Franstaligen zo graag beweren. 45% Vlamingen zijn het beu uw Franstaligen te onderhouden. Werk mee aan een democratisch land in al z’n facetten en niet aan wat het VB wil, nl. splitsen. Ik ben NVA’r.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    je kan confederalisme enkel overwegen in tijden van conjunctuur en op voorwaarde dat alle partijen er baat bij hebben, zoniet is het een sprong in het ijle en we kunnen ons geen blunders meer permitteren zoals de voorbije 5 jaar
  • Rik Connaerdt

    4 jaar geleden
    Een regering met de PS is sowieso een regering die enkel oog heeft voor de armen, de zieken, de ouden, de anders-validen en de immigranten, de rest van de bevolking krijgt weer maar eens nieuwe, hogere en meer belastingen.