Direct naar artikelinhoud
Politiek

Premier Wilmès wil ‘positief project voor België’ en wijst confederalisme van N-VA af

Premier Sophie Wilmès.Beeld REUTERS

MR is bereid om in een regering te stappen met al wie werkt aan een ‘positief project’. Dat heeft premier Sophie Wilmès gezegd in De Ochtend op Radio 1. Dat positief verhaal legt de focus vooral op het socio-economische en niet op confederalisme, zoals de N-VA dat wil.

en

MR is bereid om te werken aan een positief project voor de mensen en dat is het belangrijkste, zei Wilmès. “We hebben altijd gezegd dat we niet willen werken met extreemrechts of -links. Maar we zijn wel klaar om te werken met iedereen die een positief project heeft.”

Over dat positief project zegt Wilmès dat haar partij, liberale Franstaligen van de MR, in haar programma veel aandacht heeft voor het socio-economische, koopkracht, justitie en klimaat.

Confederalisme

Confederalisme past daar niet in. “Wij zijn geen voorstander van een confederaal verhaal. Er is nu nood aan sociaal werk en niks anders.” 

Ze voegt daaraan toe dat als je over staatshervorming spreekt, er over niets anders gepraat wordt. En dat is volgens haar niet wat ons land nu nodig heeft. “De N-VA kan beslissen om de echte dringendheid van ons land aan te pakken en dat is de socio-ecomische materie. Je moet altijd blijven openstaan voor discussie, maar niet voor het confederalisme.”