(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Shutterstock

Steeds meer (mannelijke) 65-plussers blijven voor de klas staan

Het aantal 65-plussers dat aan de slag blijft als leerkracht, stijgt jaarlijks. Vorig schooljaar waren het er 557. Een schooljaar eerder ging het om 403 leerkrachten, en in 2016-2017 om 350 leerkrachten. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

8 reacties

  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    @Kristof Van Impe en de andere zuurkousen: dubbel loon? Na pensioen werken betekent op je brutoloon meer dan 50 % belasting betalen. Als ik al mijn uren tel die ik voor school werk, kom ik op ongeveer 12 euro netto per uur.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Niemand heeft je ooit verboden om in het onderwijs te gaan, Cor Dierckx. Je had ook kunnen beginnen met shampoo verkopen van deur tot deur. Dan had je nu misschien een voetbalploeg en een dorp in Wallonië gekocht. Maar om het zo ver te schoppen had je toch voor beide opties moeten leren leven en functioneren zonder dwaze vooroordelen.
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Ok maar zoveel uren hebben ze jaarlijks ook niet gewerkt ze genieten wel van een bijna 5 maanden durende vakantie.Op een loopbaan van 45 jaar hebben ze wel ruim 16 jaar vakantie.
  • Kristof Van Impe

    4 jaar geleden
    op pensioen gaan om dan terug te gaan werken aan dubbel loon. Goed bezig.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    In de jaren 1901 waren de leerkrachten na hun pensioen ook al de Oudewater overlevende van het dorp en meestal in goede gezondheid. Het kon gemakkelijk 20 jaar schillen tegen over een arbeider. Dus daar zal niet veel veranderd zijn een arbeiders versleten op 56 en een leerkracht of ambtenaar kan nog makkelijk 20 jaar verder.