Vrijdag visdag! Loïc maakt pasta met zalm
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij penne met zalm.
INGREDIËNTEN
Romanesco
1 ui
2 tenen look
geconcentreerde kippenbouillon
handvol hazelnoten
parmezaanse kaas
400g penne
4 stukken zalm
babyspinazie
125ml room
BEREIDING
1. Haal de buitenkant van de steel.
2. Verwijder de buitenste bladeren van de romanesco.
3. Breek in roosjes, houd er enkele apart.
4. Snijd een ui en 2 tenen look grof.
5. Stoof de groenten aan in olijfolie.
6. Blancheer de overgebleven romanesco in gezouten water.
7. Voeg groentebouillon toe aan de groenten en zet ze onder water.
8. Laat 10min stoven met het deksel op de pot.
9. Rooster een handvol hazelnoten.
10. Laat de romanesco roosjes schrikken af onder koud water.
11. Breng de zalm op smaak met olijfolie, peper en zout.
12. Verbrijzel de hazelnoten in de vijzel.
13. Kook de pasta in gezouten water.
14. Voeg 125ml room een handvol babyspinazie toe aan de romanesco.
15. Rasp een handvol parmezaanse kaas.
16. Voeg de hazelnoten en zwarte peper toe.
17. Bak de zalm op een hoog vuur.
18. Mix de groenten tot een gladde saus.
19. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
20. Voeg de roosjes romanesco toe aan de zalm en bak even mee.
21. Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gouden Giro
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer