© JEFFREY GAENS

Felice Mazzu: “Ik ben nog steeds dezelfde maar word anders beoordeeld”

Felice Mazzu blikte vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie vooruit op de cruciale thuismatch van zondagavond (18 uur) tegen AA Gent.

Marnik Geukens

Cruciaal voor zijn ploeg, die minstens voeling wil blijven houden met de top zes. Maar ook voor zijn eigen toekomst, er wordt vanuit de clubtop op een kentering in de prestaties en resultaten gerekend. “Ik voel niet meer druk dan anders”, haalde Mazzu de schouders op. “Ik heb de indruk dat ik van buitenaf anders bekeken en beoordeeld word dan enkele maanden geleden. Maar ik werk nog steeds op dezelfde manier en probeer steeds het onderste uit de kan te halen.”

Mazzu, die zijn spelers donderdag vrijaf had gegeven, zag vrijdag een frisse en scherpe groep op training. “Ik blijf het jammer vinden dat we geen puntje pakten op Liverpool maar de prestatie op zich heeft de groep toch deugd gedaan. Maar we moeten dat gevoel ook kunnen overbrengen naar de competitiematchen. Ik wil goesting zien en agressiviteit. (Grijnst) In Liverpool maakten we opnieuw slechts vier overtredingen op een hele match. Dat zegt niet alles, het had ook te maken met het feit dat we erin slaagden om de ruimtes klein te houden.”

Houdt hij zondag daarom vast aan de 5-3-2? “We zullen zien. AA Gent is een sterke tegenstrever, dat hebben ze ook in Europa getoond. Het is vooral oppassen op stilstaande fases, ze hebben veel gestalte. Met Vadis Odjidja missen ze misschien wel een belangrijke pion maar met spelers als Dejaegere, Bezus en Castro Montes zijn er tal van alternatieven beschikbaar.”

Mazzu maakt pas zaterdag zijn kern voor AA Gent bekend. Naast Vukovic verblijft momenteel alleen Uronen in de lappenmand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer