‘Stop brexit’ is het centrale campagnethema van de Schotse nationalisten.
Volledig scherm
‘Stop brexit’ is het centrale campagnethema van de Schotse nationalisten. © EPA

Schotse nationalisten willen Labour-regering steunen in ruil voor nieuw referendum over onafhankelijkheid

De Schotse Nationalistische Partij (SNP) is bereid samen met Labour een “progressieve alliantie” te vormen als de resultaten van de Britse verkiezingen volgende maand dat toelaten. Voorwaarde is wel dat Labour dat een nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland steunt. Dat zei partijleider en premier Nicola Sturgeon op de start van de verkiezingscampagne in Edinburgh.

2 reacties

  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Paul Boutsen kan duidelijk niet lezen Mr Bervoets sprak over de Vlaamse extreemrechtse nationalisten. Dat is dus niet de Vlaming en Mr Boutsen de Schotten willen onafhankelijk zijn van het VK omdat de Schotten totaal geen Brexit willen. Als er geen Brexit was dan zouden de Schotten niet ijveren voor onafhankelijkheid. En die uitgespuwde politiekers worden wel door de alle EU burgers verkozen. Wij stemmen ervoor.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    De Schotten willen van beide walletjes blijven eten. Ze willen de EU subsidies blijven krijgen als gebied met speciaal statuut en willen een onafhankelijk bestaan. Mr Bervoets vindt natuurlijk een onmiddellijke gelijkenis met de Vlaming, maar hij vergeet dat de Vlaming niet tegen de EU is, wel tegen de EU in zijn huidige configuratie die politieke gevangen tolereert, die genocides tolereert, en een kerkhof is voor uitgespuwde nationale politici die snel nog lang veel geld willen binnen rijven.