Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vakbond wil staking bij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen

De misnoegde socialistische vakbond ACOD wil de staking bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen. De bond roept op tot een nationale staking op woensdag 13 november. Dat meldt ACOD-TBM Vlaams-Brabant.

27 reacties

  • Patrick Martens

    4 jaar geleden
    Heel de boel platgooien, in héél het land. De directie zal dan wel luisteren.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Henri,als u kiest voor een een ultraneoliberale controlestaat,stel ik ook voor dat u opdraait voor de kosten van de armoede dit veroorzaakt. De problemen van de lijn zijn net veroorzaakt door de verrottingstrategie van NVA door alles kapot te besparen om hun rijke vriendjes het verschil uit te betalen. Kom binnen een paar jaar niet janken.
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    In het artikel wordt enkel gesproken over staking ten gevolge van slecht personeelsbeleid bij De Lijn . Als het inderdaad zo is dat het effectief te wijten is aan een personeelstekort dan hebben de chauffeurs alle recht om te staken , in het andere geval moeten ze terug aan de slag gaan . Ook de besparingen opgelegd aan De Lijn zorgden voor wrevel bij het personeel maar het management lacht alles weg.
  • Marleen Willems

    4 jaar geleden
    Ik ben een echte busgebruiker van en naar het werk in Leuven. Bussen zitten tijdens de schooldagen inderdaad overvol. Kan men hierin geen onderscheid maken tussen schoolbussen en bussen voor niet schoolgaanden. Kan men het bussenpark allereerst niet verjongen. Zijn smerig, ramen lekken, hebben vaak startproblemen, laten een enorme uitstoot achter. Misschien dat dit een opstap is naar nieuwe werkkrachten.
  • henri sluyts

    4 jaar geleden
    Privatiseren , de prijzen verdubbelen en betalen aan de opstap zonder uitzondering. We zullen nog maar 1/4 van de bussen en trams nodig hebben en laat de profiteurs maar te voet gaan , die alles gratis bende zorgt nu voor de overvolle bussen en trams en zijn zeker niet op weg naar hun werk . Het gat in de begroting is dicht in 2 jaar .