ANP
Volledig scherm
© ANP

Winkelmanager JD Sports riskeert jaar cel voor racistische uitlatingen

De manager van een winkel van sportkledingketen JD Sports die verdacht wordt van racistische uitlatingen, is vanochtend opgepakt en verhoord. Dat meldt het parket van Luik. De jonge vrouw riskeert tot een jaar cel en een boete.

6 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    dat wordt dus weer niets effectief, dan inderdaad beter plunderen
  • Johan Gert

    4 jaar geleden
    En hier is er plots snel een uitspraak. Maar bij relschoppers doet men geen moeite, tenzij ze rechts zijn
  • willy verbeeck

    4 jaar geleden
    Dus als ik het goed begrijp is een racistische uitspraak vele malen erger dan de winkels plunderen? Goe bezig!
  • Agnes De Schutter

    4 jaar geleden
    Zoals altijd wanneer er sprake is van racisme worden er weer twee maten en twee gewichten gehanteerd : de manager die racistische uitspraken deed is opgepakt en zal zwaar gestraft worden, maar de plunderaars (niet toevallig kleurlingen) lopen gewoon nog vrij rond en de enige reactie van justitie hierop is een manend vingertje met de boodschap dat oproepen tot geweld strafbaar is !
  • Romain Thyssens

    4 jaar geleden
    Een jaar cel voor een uitspraakje ? En die gastjes die die winkels geplunderd hebben -en de uitspraak eigenlijk alle eer aan doen- zullen indien opgepakt na het nodige paperassenwerk kunnen beschikken.
  1. Winkelmanager JD Sports deelt personeel op in ‘blanken, makakken en Arabieren’: al vier filialen van keten bestormd en geplunderd
    PREMIUM

    Winkelmana­ger JD Sports deelt personeel op in ‘blanken, makakken en Arabieren’: al vier filialen van keten bestormd en geplunderd

    “Drie rijen, graag! Eentje voor makakken, eentje voor gwers en eentje voor Arabieren!” Een filiaalmanager van sneakerwinkel JD Sports in Luik shockeerde door haar personeel op te delen volgens huidskleur. Nadat beelden van het racistische incident verspreid werden op sociale media, zijn al vier filialen van de keten geplunderd door groepen jongeren. Zaterdagochtend opent een nieuw filiaal van JD Sports in het shoppingcenter in Wijnegem. Ondertussen heeft de advocaat van de manager gereageerd: “Dit was ongelukkig, maar niét racistisch. Ze maakte maar een grapje.”
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.