Familieleden konden met gegevens uit het Google-account de route recontrueren die Théo op 31 mei volgde richting vuurtoren.
Volledig scherm
Familieleden konden met gegevens uit het Google-account de route recontrueren die Théo op 31 mei volgde richting vuurtoren. © Facebook 'Looking for Théo Hayez'

Google-data werpen nieuw licht op mysterie rond vermiste Théo Hayez

BuitenlandFamilieleden van Théo Hayez (18) hebben toegang gekregen tot gegevens uit zijn Google-account en gsm. Daarmee konden ze het exacte traject reconstrueren dat de vermiste Belg in Byron Bay aflegde nadat hij uit een bar werd gezet. Ook de laatste berichten die hij met zijn gsm verstuurde en zoekopdrachten die hij ingaf in Google zijn nu bekend.

2 reacties

  • Robin Hufton

    4 jaar geleden
    Patrick Vandenbulcke Google 'weet niet' wat je op facebook zet. Google weet wel wat je google'd (obvious) en weet waar je bent geweest (dit kan je uitzetten).
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Wat ik zo verontrustend vind is dat we almaar meer op onze hoede moeten zijn wanneer we uitgaan. Toen ik 30 jaar geleden nog volop uitging werd al volop gewaarschuwd je wijsvinger naast het rietje in je drankflesje te steken om risico op ongewenste drogering te beperken. Het is een akelig gevoel dat men nooit meer zeker is of dierbaren nog veilig thuis komen.