Ana Jarèn
Volledig scherm
PREMIUM
© Ana Jarèn

Nora is pas getrouwd en nu al ongelukkig: “Mijn man verstikt me zo”

Elke week tekent Anke Michiels kleine en grote liefdesproblemen van lezers op. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad. Tien maanden geleden stapte Nora (43) in het huwelijksbootje met Bob (52). Hij beloofde haar het leven van een prinses, maar de realiteit draait heel anders uit, zo vertelt ze in een Gents cafeetje. “Hij wil áltijd bij mij zijn, hij controleert me constant. Ik zie hem graag, maar ik krijg geen adem meer.” Verslag van een verstikkende relatie.

14 reacties

  • Hamada Ghannam

    5 jaar geleden
    Het is daarom zeer belangrijk dat je jou toekomstige partner goed leert kennen voordat je trouwt. Ten tweede, die control gedrag maakte Nora zeker al mee in hun relatie want dat komt niet zomaar 123. Oftewel natuurlijk kent ze haar echt genoot niet. Communicatie is the Key to success.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Danny Verkest, ik geef het niet graag toe maar de reden is dat een schrikbarend grote meerderheid van de slachtoffers van familiaal geweld, nog steeds vrouwen zijn. En niet andersom. Bovendien zijn wij meestal fysiek beter in staat om ons tegen dergelijk geweld te verdedigen. En wordt denk ik algemeen ook aangenomen dat we door het verschil in verloning en werk, het financieel wat makkelijker hebben om ons geluk elders te zoeken.
  • Jens de Meulemeester

    5 jaar geleden
    de nieuwe generatie, ze willen meer alleen dan met hun partner dingen doen
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Bij de ene is het verstikkend en als je bij de andere vrijheid heeft gaan ze ervandoor met een ander onder het mom dat ze te weinig aandacht krijgen. @Saadia, als je tactvol praat en hem goed op respectvolle manier gaat informeren is de kans zeer klein dat u zich op voorhand in veiligheid moed brengen. Niet dumpen zoals je iets in de vuilbak gooit want dan raak je de trots van een persoon doordat hij zich onrechtvaardig behandeld voelt.
  • Dick DECOCK

    5 jaar geleden
    Alsof vrouwen geen controlefreaks kunnen zijn.