Crowdfunding voor bier jongste brouwer van het land levert meteen 4.000 euro op

© Aimé Bailly

De crowdfunding die de 15-jarige Jan Panneels opstartte om zijn eigen bier te brouwen, is een succes. Op enkele dagen tijd haalde Jan de beoogde 4.000 euro binnen. De jongste brouwer van het land hoopt zijn bier voor eind december uit te brengen.

Dieter Hautman

Jan Panneels uit Dilbeek helpt al een tijdje mee in de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol in Eizeringen, waar hij door brouwer en cartoonist Erwin Vanmol werd aangespoord om zelf eens een bier te brouwen. Hoewel hij zelf nog geen alcohol mag drinken, viel de Janimal in de smaak. Daarom werd besloten om het bier op de markt te brengen. Janimal is een blond bier en bevat slechts 3,3 procent alcohol. “Met dit ambachtelijk gebrouwen bier wil ik bewijzen dat iets smaakvols niet veel alcohol hoeft te bevatten”, zegt Jan Panneels.

Om 1.600 liter te kunnen brouwen, wilde Jan via een crowdfunding 4.000 euro binnen halen. Nog geen week na de opstart van zijn campagne zit Jan al ruim boven de 5.000 euro. En zo wordt Jan de jongste brouwer van het land. “Graag wil ik alle early funders van harte danken voor hun steun. Ik had niet gedacht dat het doel van 4.000 euro zo snel zou bereikt worden”, zegt Jan Panneels.

De 15-jarige ondernemer hoopt via de crowdfunding nog extra fondsen bijeen te sprokkelen. Hij wil namelijk graag een elektrisch aangedreven bakfiets kopen. Daarmee wil hij Vrijstaat Vanmol-bieren leveren aan klanten en cafés in de buurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen