Beyhan kookt: Zoete walnootgebakjes

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke zoete walnootgebakjes klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: half pakje filodeeg, 150 gram walnoten, 50 gram suiker, 40 gram boter, 1/2 theelepel kaneel, 2 eetlepels gesmolten boter, honing, geroosterde sesam.

Bereiding:

- Maal de walnoten fijn met de suiker. Doe het mengsel in een schaal en voeg boter en kaneel toe. Meng tot je een samenhangende amandelspijs krijgt. Is het mengsel te los? Voeg dan nog wat extra boter toe.

- Laat het filodeeg ontdooien en snijd het in gelijke repen van ongeveer 6 cm. Bewaar het filodeeg onder een theedoek om uitdrogen te voorkomen. Bestrijk elk lapje filodeeg met een beetje gesmolten boter. Leg onderaan een velletje deeg en lepel daarop een theelepel van de vulling. Vouw het deeg tot een driehoekje. (Bekijk de instructievideo!)

- Verhit de olie, maar laat hem niet te heet worden. Bak 5 à 6 driehoekjes per keer tot ze mooi goudbruin zijn. (Let op: dit gaat erg snel.) Laat de driehoekjes uitlekken en dompel ze vervolgens in de in au bain marie verwarmde hoing. Laat ze even in de honing zitten vooraleer je ze laat uitlekken in een vergiet. Bestrooi de driehoekjes met de geroosterde sesamzaadjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer