VIDEO. Passagiers gekantelde bus terug thuis

De meeste passagiers van de bus die gisterenavond op de E313 kantelde, zijn terug thuis. Zij die niet naar het ziekenhuis moesten, werden rond middernacht nog naar Bilzen gereden. Daar werden ze door burgemeester Frieda Brepoels en hulpverleners van het Rode Kruis opgevangen in de brandweerkazerne. Verschillende gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

neac

"We hebben gisterenavond constant contact gehouden met de burgemeester van Grobbendonk", vertelde Brepoels (N-VA) op Radio 2. "Hij heeft de passagiers in eerste instantie opgevangen in een plaatselijk hotel en rond middernacht zijn ze dan naar Bilzen gebracht. We hebben in de brandweerkazerne nog wat gepraat. Ze waren duidelijk onder de indruk, maar ook blij om weer in Bilzen te zijn." De passagiers zijn daarna nog naar huis gebracht.

Hoe het precies zit met de gewonden weet Brepoels niet. "Ze zijn gisteren naar 5 of 6 verschillende ziekenhuizen gebracht. Sommigen zijn afgelopen nacht nog naar huis gegaan", zegt de burgemeester.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. De buschauffeur zou onwel geworden zijn. "Het had veel erger kunnen zijn. Gelukkig is het nog behoorlijk goed afgelopen", aldus Brepoels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer