Direct naar artikelinhoud
Rusland

Macabere moord in Rusland: wereldvermaarde professor verdacht van moord op voormalige studente

De Russische politie tijdens haar zoekactie in de Moika-rivier.Beeld AFP

Rusland is in de ban van een macabere moord. In Sint-Petersburg is de vermaarde Napoleon-expert Oleg Sokolov gearresteerd, nadat hij uit een rivier werd gevist. In zijn rugzak zaten de armen van een vrouw, een oud-studente van de prof, met wie hij een relatie had. De professor heeft ondertussen bekentenissen afgelegd.

De politie van Sint-Petersburg redde gisteren een dronken man uit de ijskoude rivier Moika. Het bleek te gaan om Oleg Sokolov, een wereldvermaard historicus. In een rugzak, die de man bij zich had, vond de politie even laten twee armen en een wapen.

De armen bleken toe te horen aan Anastasia Jesjenko, een 24-jarige oud-studente van de man, waarmee hij een relatie had. Hij zou tevergeefs geprobeerd hebben om het bewijsmateriaal te laten verdwijnen. Even later vond de politie in zijn huis ook het onthoofde lichaam van de jonge vrouw.

Volgens het persagentschap AFP heeft Sokolov de feiten ondertussen al bekend.

Wereldvermaarde professor

Oleg Sokolov (63) is een professor met wereldfaam, vooral als het aankomt op boeken over de Franse generaal en keizer Napoleon. Hij werd dan ook veelvuldig geraadpleegd in verband met historische films.

In 2003 werd hij beloond met de Franse Legion d’Honneur.

Ook zelf kroop hij geregeld in de huid van Napoleon, al dan niet vergezeld van zijn oud-studente Jesjenko.