In een opiniebijdrage schrijft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (R) vandaag dat Europa binnen NAVO-verband moet blijven handelen. Angela Merkel had eerder al laten weten dat ze het “radicale” discours van Macron niet deelt (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
In een opiniebijdrage schrijft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (R) vandaag dat Europa binnen NAVO-verband moet blijven handelen. Angela Merkel had eerder al laten weten dat ze het “radicale” discours van Macron niet deelt (archiefbeeld ter illustratie). © AFP

Duitsland distantieert zich van Macron na opmerkingen over NAVO

De Duitse regering is het fundamenteel oneens met de Franse president Emmanuel Macron, die zich de voorbije week in de kijker werkte met de opmerking dat de NAVO "hersendood" is. Volgens Macron heeft Europa meer militaire soevereiniteit nodig, maar in een opiniebijdrage schrijft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas vandaag dat Europa binnen NAVO-verband moet blijven handelen, en zich er niet buiten mag zetten.

9 reacties

  • Marie-Josée Van Ecken

    4 jaar geleden
    Wat lees ik hier..."leiders moeten beslissingen nemen ongeacht de gevolgen", nee leiders moeten beslissingen nemen en rekening houden met de gevolgen...dat doet een goede leider.
  • Victor Munster

    4 jaar geleden
    Dan gaan ze eerst iets mogen doen aan de democratische besluitvorming binnen Europa. Een leger dat geen duidelijk mandaat heeft kan ook niet efficient functioneren. Het Amerikaanse leger kan dat wel omdat de president het militaire opperhoofd is, daarbij gecontroleerd door een parlement dat hem kan terug fluiten mocht dat nodig zijn.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Wat stelt de NATO nog voor als het als alliantie toelaat dat één van de lidstaten een ander land binnenvalt en er een genocide gaat uitvoeren?
  • Rita Vanlerberghe

    4 jaar geleden
    Europa zou zich beter distantiëren van Duitsland, daar ligt de oorzaak van alle miserie en chaos die ieder Europees land nu ervaart. Angela had beter haar mond gehouden in plaats van luidkeels "wir shaffen das" te verkondigen. Tot hiertoe heeft ze er niets van terechtgebracht en alle Europese landen met een enorme kwaal opgezadeld.
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Macron vergeet erbij te vertellen dat de Fransen de NAVO de rug toekeerden in 1966 onder president De Gaule.Het was onder president Sarkozy dat Frankrijk in 2009 terug de alliantie vervoegde.Dhr Verstepen heeft overschot van gelijk door te stellen dat Merkel van het Duitse leger een schroothoop maakte!De Fransen die altijd"cavalier seul"spelen willen gewoon de eerste viool spelen binnen Europa!De VS spenderen jaarlijks miljarden dollars om onze veiligheid te garanderen!