Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Ballon van ‘baby Trump’ gewelddadig neergehaald tijdens protest in Alabama

Een onbekende man takelde de ballon toe met een mes waarna het gevaarte tegen de grond ging.Beeld AP

In Alabama is tijdens een demonstratie tegen de Amerikaanse president Donald Trump een van de fameuze ballons die hem afbeelden als baby stuk gesneden. Nadat een man de ballon toetakelde met een mes, ging het gevaarte tegen de grond.

Donald Trump woonde gisteren een footballwedstrijd bij die georganiseerd werd door de universiteit van Alabama, waarop een protestgroep ook naar de universiteit trok. Dat deden ze niet alleen, maar in aanwezigheid van de bekende baby Trump-ballonnen die ze “adopteerden”. De demonstranten noemden zichzelf dan ook “babysitters”.

De baby-ballonnen zijn zo’n zes meter hoog en beelden een oranje Trump met spleetoogjes, pamper én smartphone uit. Maar nadat het exemplaar in Alabama werd opgelaten, ging het terug tegen de grond toen een man het met een mes toetakelde. Het resultaat? Een snede van bijna 2,5 meter lang. De aanvaller trachtte nog weg te rennen, maar werd toch gevat door de politie.

Waarom de nog onbekende man zich uitleefde op de ballon, is voorlopig onduidelijk. Wel zaaien de ballonnen meestal verdeeldheid, en hetzelfde gebeurde bij de footballwedsrijd. Enkele aanwezigen schreeuwden “Trump 2020” waarmee ze naar de volgende presidentsverkiezingen verwijzen. Anderen wilden dan weer selfies maken met de ballon.

De baby-ballonnen zijn zo’n zes meter hoog en beelden een oranje Trump met spleetoogjes, pamper én smartphone uit (archiefbeeld).Beeld AFP