“We gaan de IS-leden naar u terugsturen. Ze zijn van u, doe ermee wat u wil", liet de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu optekenen.
Volledig scherm
“We gaan de IS-leden naar u terugsturen. Ze zijn van u, doe ermee wat u wil", liet de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu optekenen. © AP

Turkije begint buitenlandse jihadi's terug te sturen: “Ze zijn van u, doe ermee wat u wil”

Turkije is vandaag begonnen met het terugsturen van IS-jihadisten. Een Amerikaanse terrorist is al uitgezet, binnenkort volgen 24 anderen. Het gaat om elf Fransen, tien Duitsers, twee Ieren en een Deen. Het is nog onduidelijk of er ook Belgen terugkeren.

22 reacties

  • zeki altin

    4 jaar geleden
    3miljard voor 3 jaar delen door 3miljoen vluchtelingen is 1000 euro per jaar voor 1 vluchteling... erdogan heeft voorgesteld dat europa die vluchtelingen neemt en turkije 1 miljard zal betalen..
  • Hugo De Coster

    4 jaar geleden
    Dictator Erdogan blijft zijn IS-vriendjes helpen en ondersteunen. Zij hebben dit gedaan van bij het begin. Alle Europese landen die IS-ers zien terugkomen, moeten deze criminelen uitleveren aan de landen waar zij hun misdaden hebben gepleegd, zodat zij aldaar berecht kunnen worden.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    lodewijk maesen, oja ? Europa was bereid 3 miljard te betalen, Erdogan perste Europa af en kreeg 6 miljard voor die vluchtelingen te ondersteunen. Hij heeft er enkel zijn regime mee verrijkt, verder niks. De Turken hebben een dubbele agenda. Als je alles hebt opgevolgd mag het je niet ontgaan zijn dat de Turken een dikke maand terug opriepen op de strijd aan te gaan met Europa, Europa op zijn grondvesten te laten daveren in een jihad tegen het Westen. gewoon omdat hij kritiek kreeg.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Erdogan heeft gelijk dat Turkije niet moet instaan voor de criminelen van anderen. Als WIJ onze eigen misdadigers niet willen opsluiten zal NIEMAND dat doen en zijn ze binnen enkele weken, maanden, jaren terug in België om onschuldigen te vermoorden. Onze 'kop' in het zand steken en doen alsof het ons probleem niet is zal hen niet tegenhouden.
  • lodewijk maesen

    4 jaar geleden
    begrijp de turken heel goed...europa neemt geen enkele beslissing en de turken zijn dit moe...bravo turkije