Matthias Diependaele
Volledig scherm
Matthias Diependaele © Geert De Rycke

Matthias Diependaele (N-VA): “We besparen overal, dat dat niet zou mogen in cultuur, vind ik choquerend”

Vlaams minister van Begroting, Financiën en Wonen, Matthias Diependaele (N-VA) verdedigde vandaag op Radio 1 de geplande besparingen van zijn partijgenoot en minister van Cultuur Jan Jambon verdedigd. “Om te horen van de cultuursector dat we dat bij hen niet zouden mogen doen, vind ik een choquerend standpunt”, zegt Diependaele.

181 reacties

  • moyson alfons

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan die politiekers dan eens inleveren. Oh wat vraag ik nu!!!!!!!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Wanneer Vlaams belang en eigen volk eerst ontaardt in eigen belang. Synergie noemen ze dat in de bedrijfswereld.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De meeste Vlaamse kunstenaars wonen in Vlaanderen en betalen wel degelijk belastingen.Bovendien brengen werken ook nog inkomsten op voor de staat in de vorm van taksen, BTW en belastingen op auteursrechten. Aankomend talent werd - in veel mindere mate - gesteund met subsidies. Net als jonge sporters en hun sportclubs. Maar die profsporters die het maken gaan uit dankbaarheid wel in Monaco wonen en betalen dan geen belastingen. Daar raakt de N-VA niet aan.
  • Franky Eliano

    4 jaar geleden
    Op alles besparen behalve op hun loon en voordelen.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Dat men niet mag besparen op de overtollige regeringen dat is pas nefast.Niemand ,buiten de BUB, durft dat tenberde brengen .Want dar ligt de grote besparing met daarnaast betere werking van de instellingen die nu een chaos is door dubbele verantwoordelijken ..Zowel Vlamingen als Walen maw alle inwoners van Belgie zouden beter worden door alles te herfederaliseren.en ja ALLES moet onder de loupe genomen