Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nederlander voor rechter gesleept wegens tandartsrekening van 5 cent

Een Nederlander die nog een openstaande tandartsrekening van 5 eurocent had, hoeft die niet te betalen. Infomedics sleepte de ‘wanbetaler’ voor de rechter, maar die oordeelde dat de proceskosten van ruim 240 euro niet in verhouding staan met het nog te betalen bedrag. “Dit is misbruik van het recht”, aldus de rechter.

7 reacties

  • Sanne Vermeulen

    5 jaar geleden
    Maar hij betaalde pas na een reeks aanmaningen, een straf is dus op zijn plaats
  • Jan Tielens

    5 jaar geleden
    Als dienstverlener / tandarts zou ik die patient wel op de zwarte lijst zetten. Er is helaas geen plaats voor mensen die verzuimen om op tijd en correct te betalen.
  • bart claes

    5 jaar geleden
    Als je aan een bedrijf 5 cent te weinig betaald: geen probleem. Maar als je aan de overheid 5 cent te weinig belasting zou overmaken. Dan ben je strafbaar.
  • Peter Schijven

    5 jaar geleden
    Nu weet dus iedereen dat je ongestraft 24,99 euro minder kunt betalen dan eigenlijk zou moeten.
  • D. van Basten

    5 jaar geleden
    Eindelijk een rechter met gezond boeren verstand. Het is toch van de zotte dat heel veel bedrijven incasso's opstarten in de wetenschap dat het merendeel van de gerechtskosten door de belastingbetaler opgehoest wordt. Want daar staan de meeste mensen niet bij stil. De gerechtskosten is maar een schijntje van de kosten die gepaard gaan bij het in stand houden van het gerechtelijke instituut.