Archiefbeeld. Klimaatbetoging in Antwerpen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Klimaatbetoging in Antwerpen. © Photonews

Geen enkel G20-land ligt op koers om klimaatopwarming tot 1,5 graad te beperken

De belangrijkste economieën ter wereld doen onvoldoende om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5 graad Celsius, zoals afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs. Dat blijkt vandaag uit een internationale analyse.

4 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Omdat het gewoon een utopie is zolang er maar meer en meer mensen bijkomen ,we zijn met teveel,er worden nu al oppervlakten als de grote van Noord Amerika en Afrika verbouwt alleen om in de voeding te voorzien van mens"dom",en dan zwijgen we nog over de vee stapel.Onze wereldbol kan niet meer volgen en zit aan ,neen zit over de grens v d mogelijkheden en schaden alleen nog.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Dat was zelfs helemaal niet moeilijk te voorspellen, men was al aan het sprinten, alvorens men zelfs nog maar kon stappen. Dromen zijn veelal bedrieglijk, en als uiteindelijk de dollar op tafel moet durven ze nogal es uit elkaar te spatten. Tot nu toe werd trouwens enkel de "kleine" burger belaagd en aangemaand om de "wereld te redden", net als bij de "glyfosaat saga" mogen de grote vervuilers alweer de handen wassen in financiële onschuld...
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Man man man stap nu eens uit dat akkoord er is totaal niets van opwarming bezig ze maken het je enkel wijs om geld uit jullie zakken te halen en nee ik ben geen favoriet van Trump
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Zelfs al zouden een aantal landen aan de klimaateisen voldoen, blijft het toch dweilen met de kraan open want de wereld is veel groter dan die paar landen en de wereldbevolking blijft maar groeien. Overbevolking is de oorzaak van alle miserie op aarde en zo lang dat niet verandert zal alles nog veel erger worden.