Direct naar artikelinhoud
Dominique Leroy

Dominique Leroy aan de slag als adviseur bij Bain & Company

Dominque Leroy, toen nog als CEO bij Proximus.Beeld BELGA

Dominique Leroy, de voormalige topvrouw van Proximus, heeft een baan te pakken als adviseur bij consultant Bain & Company. Dat bevestigde ze aan De Tijd. Leroy ging normaal gezien bij het Nederlandse KPN aan de slag gaan, maar een lopend onderzoek naar handel met voorkennis gooide roet in het eten.

Dominique Leroy, die op 20 september onder druk van de vakbonden afzwaaide bij telecombedrijf Proximus, heeft een nieuwe job te pakken. Ze gaat aan de slag als senior advisor bij Bain & Company. Dat valt te lezen op Leroy’s LinkedInpagina en dat bevestigt ze ook aan De Tijd.

“Het is een puur adviserende rol, goed voor maximaal een dag werk per maand”, verduidelijkt Leroy. “Bain kan indien nodig mijn ervaring gebruiken voor bepaalde dossiers.”

KPN-debacle

Leroy kondigde begin september aan Proximus te verlaten voor de Nederlandse concurrent KPN. Onder druk van de vakbonden werd ze gedwongen vroeger een stap opzij te zetten. Daarbovenop kwam nog een onderzoek naar mogelijke handel met voorkennis, omdat Leroy een deel van haar Proximusaandelen van de hand had gedaan net voor ze bekend maakte te zullen vertrekken.

Dat lopende onderzoek kostte haar uiteindelijk haar benoeming bij KPN.