Boris Vermeersch
Volledig scherm
PREMIUM
© Boris Vermeersch

“Dit is discriminatie”: waarom vrouwen bij de kapper (een pak) meer betalen dan mannen

Doorgaans praten wij hier over het gat in de begroting, de infiltratie van Chinese spionnen in ons onderwijssysteem en de beste manieren om de klimaatopwarming tegen te gaan. Maar heel soms snijden we ter redactie ook een echt belangrijke levensvraag aan. Zoals daar is: waarom betalen vrouwen meer bij de kapper dan mannen?

14 reacties

  • Veerle Hertens

    4 jaar geleden
    Dat is geen discriminatie maar vraag en aanbod.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Als ze de prijsverschillen moeten wegwerken dan gaan ze gewoon de laagste prijzen optrekken. Of dacht men dat grotere kapperszaken hun prijzen gaan laten dalen? Hoe je het ook bekijkt, je zal altijd teveel blijven betalen.
  • Jose Van Hauwaert

    4 jaar geleden
    Ik betaal 3.20€ voor wassen, snijden, fönen en krijg er nog een hoofdhuid en schoudermassage bij. Bij de goedkopere kapper kost snijden 1.20€. De ene is in een leuke salon, de andere op een versleten stoel soms zelfs op een houten palet op straat. De luxe moet ook betaald worden. Een "ex" ging vroeger in Bruggen naar de kapper en dat koste 125€, ze zat daar 3.5 uur binnen, kreeg een glaasje Champagne enzv...moet ook betaald worden. Back to basic en alles word goedkoper.
  • maurice snelders

    4 jaar geleden
    Weet je wat het resultaat zal zijn mannen,?. Binnen heel korte tijd betalen wij ook 47 euro. Of denken jullie nu echt dat kappers aan vrouwen vanaf nu ook 25 euro zullen aanrekenen. No way.
  • Ken Verbruggen

    4 jaar geleden
    Dat de kapper eens een uurtarief hanteert... Mannen en vrouwen die er een uur willen binnenzitten betalen een uur werk. Mensen die op een half uur buiten zijn betalen de helft. Da's toch logisch...