Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meisjes zijn even goed in wiskunde als jongens

Nog steeds kiezen meer jongens voor wiskundige en technische opleidingen dan meisjes. Vreemd, want er zijn geen aanwijzingen dat jongens ook écht beter zijn in wiskunde. Dat blijkt uit een nieuwe studie. 

7 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    De diepere 'waarheid' wordt vaak direct overgoten met een saus van ironie en verwarring. Het vrouwelijk VERSTAND kan niet tippen aan het mannelijk BREIN en ouders zouden dat beter aanvaarden over hun dochters. Bereid meisjes eerder voor op het moederschap (opvoeden vraagt gezond verstand, inzet, psychologie, opoffering, enz) dan op een wiskundige carrière! Ze zullen gelukkiger zijn met een kind dan met een carrière. Het feminisme is een farce gebleken (tot spijt van wie het benijdt).
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    T'ja of de jongens zijn dommer geworden
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    En jongens zijn even goed met emmer en dweil als meisjes. Zo, nu dat uitgeklaard is, kunnen we misschien eindelijk overgaan tot de volgende stap?
  • johan De Coninck

    4 jaar geleden
    De uitleg is nochtans simpel. Het heeft met interesse te maken. Niemand heeft ooit beweerd dat meisjes minder goed in wiskunde scoren. De social constructivists van onze tijd die nog altijd geloven dat mensen als een blank slate geboren kunnen het om ideologische overwegingen maar niet vatten dat meisjes gemiddeld meer geïnteresseerd zijn in mensen en jongens in dingen wat uiteindelijk hun carrièrekeuze bepaald.
  • Koen Van de moortel

    4 jaar geleden
    In de richting wiskunde zijn er al zeker een halve eeuw evenveel meisjes als jongens. Waarom komen jullie nu uit de lucht gevallen? Pure wiskundeliefhebbers en techniekliefhebbers zijn wel een heel ander publiek! Gaan jullie nu ook zagen over het feit dat er al altijd meer mannelijke dan vrouwelijke elektriekers, automechaniekers of loodgieters zijn? Laat die verschillen toch eens gewoon zijn wat ze zijn! Wees blij dat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn!