Vrouwen nemen zowel thuis als professioneel het leeuwenaandeel van de zorg voor hun rekening. Veelal niet of weinig betaald en dat moet veranderen, vindt Furia.
Volledig scherm
Vrouwen nemen zowel thuis als professioneel het leeuwenaandeel van de zorg voor hun rekening. Veelal niet of weinig betaald en dat moet veranderen, vindt Furia. © Thinkstock

Feministische actiegroep Furia: “Niet winst maar welzijn moet centraal staan in ons beleid”

Op Nationale Vrouwendag pleit de feministische actiegroep en denktank Furia voor een welzijnsbegroting. Lees: een begroting met het ‘bruto nationaal welzijn’ als uitgangspunt in plaats van economische groei. Furia ging daarvoor de mosterd halen in Nieuw-Zeeland.

4 reacties

  • michel De Blay

    4 jaar geleden
    En wie gaat dat betalen??
  • Luc Moortgat

    4 jaar geleden
    Goed idee indien gans de wereld op dezelfde manier arbeidsvoorwaarden, lonen en sociale lasten zouden hanteren. België scoort reeds één van de hoogste budgetten ter wereld voor welzijn en daarmee juist doet men hier achterwaartse stappen in concurrentiepositie. Hun idee is dus waardeloos tenzij men iedereen in de afgrond wil meeslepen.
  • L D

    4 jaar geleden
    Die feministen denken ook dat ze het warm water hebben uitgevonden.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    "In 2000 zullen er minder mensen werken.... High Tech zal vele taken overnemen, vergaderingen via computer, thuiswerk en allerlei nieuwe hulp en constructies... De inkomsten zullen dan verschuiven en gehaald worden uit ontspanning, cultuur ...familie uitstappen...enz.." Zoiets ongeveer stond ongeveer een halve eeuw geleden te lezen in Eos en Kijk! Welke macht besliste er anders over?