BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Persoon kroont zich tot WBA-wereldkampioene supervedergewichten: “Ze ging telkens als een halve zot met die kop vooruit”

BoksenDelfine Persoon heeft zich in de Versluys Dome in Oostende gekroond tot WBA-wereldkampioene bij de supervedergewichten. De 34-jarige West-Vlaamse klopte de Nigeriaanse Helen Joseph na tien felbevochten rondes op punten. “Het leek soms meer op straatgevecht dan een bokskamp”, vertelde Persoon achteraf.

48 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Bravo Delfine!!! Van de vorige wereld-titel heeft men je bestolen, dit heb je dubbel en dik verdiend! Jij bent voor mij zonder twijfel sportvrouw van het jaar!
  • eric debanne

    4 jaar geleden
    Dikke proficiat Delfine ... Succes verder je bent de beste !
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Hosana Hosana, de hoge heren van de Vlaamse Boksliga hebben het licht gezien want ze hebben Delfine op haar 35ste eindelijk geldelijke steun beloofd ! Het moet nu enkel nog op haar rekening geraken maar dat zal wat anders zijn.
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Sportvrouw van het jaar ??? De bobo's gaan die trofee nog liever geven aan een Tante Nonneke die op haar 47ste voor de eerste seks heeft gehad, wat ook een hele prestatie is anno 2019, dan aan een fantastische sportvrouw als Delfine.
  • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

    4 jaar geleden
    Proficiat Delfine, ook tegen Taylor had je moeten winnen . Maar dat komt nog wel terug goed . Je bent gewoon de beste . Je mag heel trots zijn kampioen