Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Multitasken: de mythe ontmaskerd

WerkplekOver de zin of net de onzin van multitasken lopen de meningen fel uiteen. De meeste wetenschappers zijn het er intussen wel over eens dat noch vrouwelijke, noch mannelijke breinen er echt bij gebaat zijn. We overlopen de pro’s en contra’s.

6 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een hedendaagse computer kan dat wel, Johan Van Eynde. Aangezien die over meerdere processoren kan beschikken die elk een taak kunnen uitvoeren. Maar wij hebben maar één keer hersens.
  • Roeland Van de Wal

    4 jaar geleden
    De enige die er uitmuntend in zijn dat zijn onze politici.Sommigen onder hen kunnen zelfs een 15 tal mandaten aan,(noem het maar multipakken), en zijn in allemaal even goed.Nl zien dat ze er goed aan overhouden.
  • Andrea Claes

    4 jaar geleden
    Multitasken bestaat niet, dat is jaren geleden al gebleken uit onderzoek. Waarom blijft dit soort artikelen verschijnen?
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Misschien is er geen wind en komt ze te laat: leven zonder energie is niet altijd gemakkelijk.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Leerrijk artikel. Nog maar eens een pleidooi om werk en gezin apart te houden. Moeder blijft thuis om op het (dure) huis te letten ('oikos'), 100% geconcentreerd op het huishouden en de opvoeding van haar eigen kind, met gebruik van al haar inzicht. Vader gaat uit werken, 100% geconcentreerd op zijn job, met gebruik van al zijn inzicht, zijn spierkracht, vernuft, welbespraaktheid, enz.