Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sp.a pleit om NMBS en Infrabel weer samen te smelten: “Sinds opsplitsing, is het bergaf gegaan”

Het Belgisch spoor ontspoort. De stiptheid keldert, de reizigers morren en de NMBS en spoorwegbeheerder Infrabel liggen meer in ruzie dan dat ze samenwerken. Om daar een mouw aan te passen, pleit sp.a er nu voor om de twee bedrijven weer samen te smelten. "Dat zal niet alle problemen in één klap oplossen", zegt Kamerlid Joris Vandenbroucke in Het Nieuwsblad. "Maar volgens ons is het een essentiële stap."

20 reacties

  • Erik Moens

    4 jaar geleden
    Eindelijk een partij die het probleem durft te benoemen! Nu nog de naam van de schuldige op tegel gooien, Descheemaecker van... die zowat alles waar hij met z'n fikken aan zit professioneel om zeep helpt.
  • FRANS CORNELIS

    4 jaar geleden
    @Patrick De pauw,privatiseren lost niks op maakt het alleen maar erger,zie de landen waar de privatisering is door gegaan ,daar is het juist een soep als hier met momenten nog erger , de enige struikel steen hier is BRUSSEL daar moet alles naar toe en trouwens dat is voor niks nodig.
  • jan de sutter

    4 jaar geleden
    De beste oplossing is privatiseren,gedaan met mandaten van de vakbonden
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Hoe meer opsplitsingen, hoe meer Ceo's er kunnen worden aangesteld. Meer nut was en heeft het niet. Plus nog makkelijker om met een vinger elkaar aan te wijzen bij het wanbeleid.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Doen. Terug naar hoe het vroeger beter was is rationeler dan weer opnieuw het warm water proberen uitvinden.