Twintiger die vader vermoordde in Vilvoorde “haatte hem al meer dan tien jaar”

Christian M., de 25-jarige man uit Vilvoorde die vrijdag zijn vader ombracht, koesterde al meer dan tien jaar een onwrikbare haat tegen zijn vader. Dat heeft de jongeman zelf verklaard bij zijn verhoor, zo werd uit gerechtelijke bronnen vernomen. De reden voor die haat blijft vooralsnog onduidelijk, al rijzen er ook al vragen over de geestestoestand van de jongeman.

gjs

Vrijdagnamiddag had de 25-jarige man zichzelf aangegeven bij de politie in Brussel, met de melding dat hij zijn vader Antoine had vermoord. De lokale politie van de zone Vilvoorde-Machelen was daarop ter plaatse gegaan en had het lijk van de 58-jarige man aangetroffen. In zijn verhoor had de jongeman bekend dat hij zijn vader had gewurgd, wat ook bevestigd werd door de autopsie.

Volgens gerechtelijke bronnen zou de jongeman zijn vader naar de kelder gelokt hebben door te zeggen dat daar een lek ontstaan was. Daar zou Christian zijn vader eerst een messteek hebben toegebracht en vervolgens gewurgd hebben. Daarbij vielen ook klappen, omdat de 58-jarige Antoine zich verzette. Uiteindelijk drukte Christian nog een drietal minuten lang een kussen tegen het hoofd van zijn vader.

Aanleiding voor de feiten zou de haat zijn die Christian voor zijn vader voelde sinds hij 12 jaar oud was, maar waarom de jongeman zijn vader haatte, is niet duidelijk. Wel werd hij een vijftal jaar geleden gecolloqueerd omwille van een bipolaire stoornis. Hij kreeg daarvoor medicatie maar zou die sinds enkele maanden niet meer nemen.

De onderzoeksrechter plaatste de twintiger zaterdag onder aanhoudingsbevel voor moord. Donderdag verschijnt de jongeman voor de Brusselse raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen