photonews
Volledig scherm
© photonews

Autokeuring binnenkort strenger voor gebreken aan lichten: hier moet je op letten

De Vlaamse autokeuringscentra gaan een aantal gebreken aan de lichten en reflectoren strenger beoordelen vanaf 1 december. Dat melden de Vlaamse overheid en de federatie van Vlaamse keuringscentra (GOCA). Er wordt wel een overgangsperiode van een jaar ingesteld, waardoor vastgestelde gebreken nog niet onmiddellijk tot een rood keuringsbewijs zullen leiden.

47 reacties

  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    Als ze niks vinden dan worden altijd de lichten afgekeurd. Leuk voor het milieu als je 30 km van het keuringsstation woont!
  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Als de keuring er echt is VOOR de mensen en DOOR de mensen dan zouden we die toch laten doorgaan in de garages die daartoe gebrevetteerd zijn en door de overheid worden gecontroleerd om fraude tegen te gaan, nietwaar. NEE, we gaan onszelf dubbel, trippel laten afdokken totdat er eens ergens iets breekt. Waarom zit die keuringskost trouwens niet mee in onze wegenbelasting en de tarieven die er zijn kunnen ook niet dubieuzer.
  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Dus de dikke bakken worden best niet gecontroleerd want die bestuurders gebruiken de helft ervan toch niet.
  • Benny Vanheer

    4 jaar geleden
    Mijn wagen is 3 jaar oud . Stoplicht links is een ledbalkje met 16 leds . 4 ervan werken niet meer , 12 nog wel . Dit ledbalkje is echter niet apart verkrijgbaar , volgens Peugeot moet het complete achterlicht vervangen worden . KOSTPRIJS : 633 €
  • Eduardo Van hoyweghen

    4 jaar geleden
    Dit begint sterk op muggenzifterij te lijken