BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meer dan 2.000 mensen op de been in Brussel tegen cultuurbesparingen regering-Jambon

Meer dan 2.000 mensen, voor het merendeel verbonden aan Vlaamse cultuurhuizen, zijn afgezakt naar de Beursschouwburg in Brussel om er te debatteren over de plannen van Vlaams minister-president Jan Jambon om te snoeien in de subsidies voor de sector. Organisator Michiel Vandevelde van State of the Arts (SOTA), ook actief bij het Brusselse Kaaitheater, had het over “een desastreus beleid, dat schreeuwt om een solidaire reactie van alle mensen die begaan zijn met cultuur”.

19 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Tja, als je de hangmat en het infuus wegneemt is dat logisch. Stel je de horror van die mensen voor, ze zullen nu moeten werken voor hun geld ipv het cadeau te krijgen.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Het ganse land wacht vol spanning maar op 1 historische beslissing.. wanneer gaan de politici eens op zichzelf besparen?! Daar zit er veel meer vlees aan de kluif dan bij cultuur.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Vreemd genoeg krijgt de Opera en BV Vlaanderen juist meer terwijl die al 70% krijgen van alle subsidies. Het geld is weer enkel voor de rijken hun vertier. wanneer stopt het eens ?
  • Frank Bolle

    4 jaar geleden
    Tja iedereen moet besparen, maar toch niet de cultuursector zeker ?
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Enkel zijn gele Vlaams getinte cultuur en subsidies voor zijn partij zijn toegelaten. Dat de meerderheid van de Vlamingen, zoals hij zegt, voor het snoeien in de Belgische cultuur gekozen hebben is ook weer eens van de pot gerukt, kijk naar hun resultaten, maar dat zijn we al gewoon van die bende hypocrieten, na 24 zal die partij in het niets verdwijnen en maar goed ook. Van de tafelschuimers Cdnv en Ovld moet men ook niet veel verwachten, die zijn er voor hun postjes.