Mensen verzamelen zich aan een geïmproviseerde gedenkplaats voor de slachtoffers van de schietpartij in een Walmart-supermarkt in El Paso, Texas. Daar opende een 21-jarige schutter het vuur op de klanten. 22 mensen, waaronder acht Mexicanen, kwamen om.
Volledig scherm
Mensen verzamelen zich aan een geïmproviseerde gedenkplaats voor de slachtoffers van de schietpartij in een Walmart-supermarkt in El Paso, Texas. Daar opende een 21-jarige schutter het vuur op de klanten. 22 mensen, waaronder acht Mexicanen, kwamen om. © AFP

FBI: steeds meer latino’s slachtoffer van haatmisdrijven

In 2018 is het aantal Latijns-Amerikaanse slachtoffers van haatmisdrijven in de VS met 21 procent toegenomen. Dat deelt de FBI vandaag mee in een rapport. De aanvallen zijn ook steeds vaker gericht tegen mensen in plaats van tegen eigendommen.

2 reacties

  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    Zo gaat dat met Trump. Hij is de eerste president in de Amerikaanse geschiedenis die z'n volk liever verdeelt dan samenbrengt. Een tendens die je in alle landen met extreme leiders terug vindt.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Dat is het gevolg van decennia lang iedereen in hokjes te stoppen. Op alle formulieren in de VS moet je je ‘ras’ invullen zodat je ofwel meer ofwel minder mag dan iemand anders. Dat is geinstititionaliseerd racisme dat het alleen maar aanwakkert in plaats van het te verminderen.