BELGA
Volledig scherm
© BELGA

1 op de 3 chauffeurs De Lijn vanmiddag niet uitgereden: hier ondervindt u hinder

Door een staking van de socialistische vakbond is het bus- en tramverkeer van De Lijn in heel Vlaanderen verstoord. Na de dienstenwissel vanmiddag is opnieuw 1 op de 3 chauffeurs niet uitgereden. Vooral de stadsnetten en de kust zijn getroffen, maar ook elders is de dienstverlening verstoord, erkent De Lijn. “Tram en bus in Vlaanderen verliezen elke geloofwaardigheid”, zegt reizigersvereniging TreinTramBus in een reactie.

33 reacties

  • Marie-Claire De Vetter

    4 jaar geleden
    1 ste dag school dochter dan maar naar school gebracht omdat we niet zeker waren hoe vol ze zaten. Op de middag heeft don bosco in halle om 12 u gedaan met school. Staan ze daar weer met honderden aan de halte. Mijn dochter heeft niet gedurft van op te stappen. Daar betaal ik dus 215€ voor. Ze is nu nog niet thuis want bus 2 en 3 idem probleem. Dus maar ophalen. Waar waren nu die extra bussen? Op staking in deze tijden. Ik ben werkelijk bang op besmetting omdat ik risico patiënt ben.
  • Diana Vande Wijngaert

    4 jaar geleden
    Ik vermoed dat de actie meer resultaten zouden geven indien, tijdens de stakingen, de reizigers gratis moeten meerijden! Want t is altijd gewone werkende mensen de dupe!! De rijke hebben geen openbaar vervoer nodig
  • Pascal Verhulst

    4 jaar geleden
    ik reis dagelijks met de lijnbus en steun zeker de chauffeurs in hun staking #grootgelijk #nietafgeven
  • vanzeir guy

    4 jaar geleden
    De minister heeft goed praten, heeft ze zelf al eens de bus genomen, niet één ritje maar een ganse dag mee op de lijnbus. Bus bestuurders mogen hun rusttijden niet opnemen, moeten hun vingertje opsteken om een plaspauze te mogen doen enz. Gans de werking van het openbaar vervoer ligt in handen van vet betaalde politici die met lijn personeel en gebruikers niks inzitten. Geen fatsoenlijke oplossing geen loon voor de minister, zo zou de regel moeten zijn.
  • Nancy Fourneau

    4 jaar geleden
    Lydia Peeters pleit voor een gegarandeerde dienstverlening bij staking. Goed initiatief.... alleen..... er is al geen personeel om de gewone dagelijkse dienstverlening te garanderen. Met wie dacht mevrouw Peeters die dan te garanderen ?????