William Taylor (links) en George Kent leggen als eerste de eed af.
Volledig scherm
PREMIUM
William Taylor (links) en George Kent leggen als eerste de eed af. © EPA

Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment

Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders ABC, CBS en NBC. Met een meerderheid van de Republikeinen in de Senaat lijkt Trump gerust te mogen zijn in een goede afloop, maar de Democraten hopen dat een meerderheid van de Amerikanen zich keert tegen hun president. De druk van de publieke opinie: dat werd zelfs Nixon in 1974 te veel. 

3 reacties

  • DIDIER FRANCART

    4 jaar geleden
    Trump afzetten? Men zal zich moeten reppen want in 2020 zijn er al nieuwe verkiezingen. Verloren tijd, moeite en geld. Men had al jaren eerder in gang moeten schieten.
  • Wim Nuel

    4 jaar geleden
    Democraten hebben al schrik voor verkiezingen en wil belangrijkste en enige tegenkandidaat elimineren in een hopeloze klucht-show .... Jullie moesten zich schamen ondervragingen bekeken... Geen bewijzen... Wel dat Bidden boter op zijn hoofd heeft focus zou daar beter opliggen...
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Als iedereen (politiek en de ambtenarij ) en alles (veiligheidsdiensten en inlichtingendiensten) na behoren zou "werken", zou nu niet alles in het werk moeten gesteld worden om nadien alles in het democratisch keurslijf te prangen en af te toetsen.