Israël viseert stellingen van de Islamitische Jihad. De gewapende Palestijnse groepering vuurde van haar kant sinds gisteren zeker 360 raketten af op Israël.
Volledig scherm
Israël viseert stellingen van de Islamitische Jihad. De gewapende Palestijnse groepering vuurde van haar kant sinds gisteren zeker 360 raketten af op Israël. © AP

Opnieuw doden bij beschietingen in Gazastrook

Het Israëlische leger en het Palestijnse Islamitische Jihad hebben elkaar vandaag opnieuw bestookt. Het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook meldt dat in twee dagen tijd 26 doden zijn gevallen aan Palestijnse zijde. Ook zouden 70 mensen gewond zijn geraakt.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN GAZA.  Stafchef Israëlisch leger: “Oorlog in Gaza is nog lang niet voorbij”

    TERUGLEZEN GAZA. Stafchef Israëlisch leger: “Oorlog in Gaza is nog lang niet voorbij”

    Het einde van het conflict in de Gazastrook is nog lang niet in zicht. Dat heeft de stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, gezegd dat nadat het Israëlische leger bijna alle grondtroepen terugtrok uit het zuiden van de Gazastrook. De maatregel zou het gevolg zijn van de “uitputting van alle inlichtingen- en gevechtsoperaties in de regio”. Ondertussen vinden er in Egypte nieuwe onderhandelingen plaats. Het doel van de gesprekken is tot een deal te komen met een wapenstilstand en het vrijlaten van gijzelaars. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 7 april terug.
  2. KIJK. “Ik ruik rotte lichamen”: WHO-dokter toont vernield Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza na zes maanden oorlog

    KIJK. “Ik ruik rotte lichamen”: WHO-dok­ter toont vernield Al-Shi­fa-ziekenhuis in Gaza na zes maanden oorlog

    Zes maanden na de start van de oorlog tussen Isräel en Hamas toont de Wereldgezondheidsorganisatie wat er nog overblijft van wat ooit het grootste ziekenhuis van Gaza was. Het geraamte van het Al-Shifa-ziekenhuis staat nog deels recht, maar binnen is alles vernield. “Dit is wat vroeger de spoedafdeling was. En zoals je kunt zien, is het totaal verwoest”, zegt dokter Ayadil Saparbekov. Hij toont hoe de ziekenhuisbedden zijn afgebrand, hoe muren nauwelijks blijven rechtstaan en de graven die zich op de binnenplaats bevinden. “De lichamen rotten weg onder de zon. Dit is onvoorstelbaar. De oorlog moet stoppen”, zegt de dokter.