De Amerikaanse president Trump met links van hem Defensieminister Mark Esper.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump met links van hem Defensieminister Mark Esper. © REUTERS

VS houdt 600 soldaten in Syrië

De Verenigde Staten gaan, ondanks het voornemen van president Donald Trump om alle "eindeloze oorlogen" stop te zetten, nog zo'n 600 soldaten in Syrië houden. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper gezegd. 

4 reacties

  • Micheline Gevers

    4 jaar geleden
    Hij heeft zo dikwijls gedraaid, dat hij zelf niet meer weet van waar de wind komt. Hun positie in het midden oosten is verslapt sinds Trump.
  • Micheline Gevers

    4 jaar geleden
    Trump heeft er een erwtensoep van gemaakt waar hijzelf niet meer kan door zien. De situatie is zo verward dat Trump er geen oplossing meer voor heeft. Hij geeft de Amerikaanse macht uit handen aan Turkije en Rusland die er gretig gebruik van maken hun positie te versterken. Zou Trump dan toch een (s)pion zijn van Poetin, of weet Poetin te veel belastende zaken over Trump, zodat die moet dansen zoals Poetin het wil????
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    De VS willen zeker hun olieinkomsten niet verliezen daar ??
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Wat de V.S. hier doet is niet zijn troepen terugtrekken maar ze elders stationeren van Syrië naar Irak is geen terugtrekking da's een strategische zet om de Turken vrijbaan te geven, dus in feite verraad de Amerikaanse president zijn bondgenoten van de strijd tegen IS en denkelijk zal er wel weer een mondelinge afspraak zijn waar zijn persoonlijk imperium baat bij heeft, waarom was Erdogan anders op bezoek deze week, intieme Quid pro quo gesprekken denkelijk.