De Duitse bonskanselier Angela Merkel kondigde eerder al maatregelen aan om een mogelijke recessie tegen te gaan.
Volledig scherm
De Duitse bonskanselier Angela Merkel kondigde eerder al maatregelen aan om een mogelijke recessie tegen te gaan. © Boris Roessler/dpa

Duitse economie belandt onverwacht toch niet in recessie

EconomieDe Duitse economie is, onverwacht, niet in een recessie beland. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek. 

7 reacties

  • Frederik Lootens

    4 jaar geleden
    Een duidelijk bewijs dat je met een groei v 0,1 percent,onbeduidend bent als grootste Europese economie. Er is dringend tijd voor verandering in Duitsland, in alle verkiezingen verliest Merkel voortdurend.Het wordt een stop in mineur voor haar.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    statistieken ja, wat valt daarover te zeggen. Een ding kan men eruit besluiten Merkel wil tot 2021 de macht oefenen of denkt er iemand dat gelet op het huidig politiek in klimaat van Merkel kan niet vlug genoeg haar biezen pakken deze 'groei' niet uit haar pen vloeide. Lopen er echt nog personen rond die enig geloof aan deze 'fake' hechten.
  • Jos Vandeputte

    4 jaar geleden
    Merkel is een toppolitica, bewijzen in overvloed!
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Als het minder goed gaat met Duitsland gaat het minder goed met de rest van de EU. Frankrijk, Spanje, Italië, zijn niet bekwaam dat economisch verlies te compenseren. En GB heeft gekozen om na z’n teloorgegane imperium een doodgewoon landje te worden. Die economie zijn we ook kwijt.
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    hier is dat anders om ;hier hebben altijd resessie en nooit een meevaller dank zei onze politiekoers